Skip to main content

Over ons

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Hey, hallo, liefst bezoeker, ik ben Roberto de Amicis, zaakvoerder van winkel en webshop Sapori d’Abruzzo.

Ik wil je graag vertellen hoe het allemaal begon en van waaruit we zijn ontstaan.

Na 25 jaar met veel oog voor detail als stukadoor gewerkt te hebben, waarbij we hoge kwaliteit leverden en onze klanten doorheen de jaren steeds tevreden konden stellen, was het toch tijd voor iets nieuws. We sloten dit hoofdstuk op een mooie manier af, met grote dank aan al onze klanten. Het nieuwe hoofdstuk lag me namelijk nauw aan het hart: als afgestudeerde aan de Hotelschool in Hasselt bleef mijn passie voor heerlijke voeding en de streek Abruzzo kriebelen…

Tijdens mijn laatste jaar als stukadoor kwam ik op het idee om met deze passie verder te gaan en eerlijke kwaliteitsvoeding uit Abruzzo te importeren. Zo begon mijn reis en het avontuur om de juiste contacten te leggen met lokale boeren en producenten die nog op authentieke, ambachtelijke en traditionele wijze voeding produceerden.  

Abruzzo is er vol van. Deze prachtige streek met zijn 4 provincies (l’Aquila, Pescara, Chieti en Teramo) is een streek met een ongerepte natuur waar de mensen nog een zijn met de natuur.

Dankzij mijn liefde voor Abruzzo en aangezien het mijn tweede thuis is, heb ik er veel familie, vrienden en kennissen die me wegwijs maken naar de beste producenten uit de streek. Ik reis persoonlijk af om zo mijn leveranciers persoonlijk op te zoeken en kennis te maken, te leren over het ontstaan, om te degusteren en te onderhandelen.

Zo ben ik aan dit avontuur begonnen – een droom die uitkomt.

Volg me mee doorheen deze prachtige streek van warme mensen en hun pure producten en proef wat Abruzzo te bieden heeft. Als je van puurheid houdt, laat dan je mond, tong, smaakpapillen en ziel meedromen in mijn verhaal.

Welkom in Abruzzo.