Skip to main content

Nieuwe webshop Sapori d’Abruzzo online!

december 29, 2022

Hallo Iedereen.

Met trots kondigen we onze nieuwe webshop aan. En jawel het is Sapori d’Abruzzo wel vertaald “De smaken van Abruzzen”.

Wat kan je hier vinden in onze shop.Authentieke ambachtelijke traditionele voedingsprodukten uit Abruzzo. Abruzzo is gelegen in centraal Italie en telt vier provincies L’Aquila ,Pescara,Chieti en Teramo. Wist je dat  de hoogste berg van de Apennijnen zich in Abruzzo bevind. Namelijk de Gran Sasso wat grote steen betekend en een hoogte reikt van 2912 m.

Volg ons mee in onze reis door Abruzzo en ontdek hier samen deze topproducten zoals de prestigieuze Saffraan van Navelli die benoemd is tot de beste ter wereld,ook genaamd”het rode goud van Navelli”.

Waan je mee door deze wijnstreek waar je hier de Montepulciano d’Abruzzo ,Trebbiano,Pecorino en Cerasuolo wijnen kunt ontdekken.

Zoals je ziet is de Pecorino een witte druifsoort ,maar ook een kaassoort die van schapenmelk wordt gemaakt want Pecorino komt van het woord pecora wat schaap betekent.

Naast deze kaas vind je hier zoveel kazen als de caciocavallo,caciotta,muffato,ricotta en zoveel meer.

Voor zowel de gepekelde en luchtgedroogde vleeswaren als salame,lonza ,prosciutto ,pancetta of guanciale vind je ze hier in zoveel tallen verspreid over de hele  prachtige streek.

Abruzzo is de nog ongerepte streek uit Italie waar de mens één is met de natuur en zo ook op een lijn leven met het wild wat er in de natuur leeft als de wolf , bruine beer ,arenden die je ins ons logo ziet terugkomen everzwijnen ,bokken ,herten en zoveel meer .

Geniet je graag van de rust ,bergen of zee dan vind je dit zeker hier terug in deze prachtige streek met zijn honderde kastelen, restaurants, rustplaatsen ,trektochten etc… .Abruzzo is ook gekend voor zijn authentieke prachtige keuken waar pure en gezonde voeding wordt geproduceert , bewerkt en verwerkt.

 

Kortweg ,houd je van puurheid die deze streek je aanbied met liefde voor de natuur

Dan zeg ik aan allen .

Welkom bij Sapori d’Abruzzo